Wetnotes

Wetnotes zijn kleine boekjes met watervaste velletjes die je met een gewoon potlood kan beschrijven. De boekjes hebben tientallen dunne pagina's. Je kunt er dus veel in kwijt, terwijl het volume beperkt blijft. Een normale slate zoals recreatieve duikers vaak gebruiken bevat te weinig ruimte en is daarom geen optie. Teksten weg-gummen onderwater kost namelijk teveel tijd en is onhandig.

Wetnotes worden gebruikt voor de volgende doeleinden:

  • Communicatie
    Tijdens de duik of tijdens de decompressie kun je de wetnotes tevoorschijn halen om met je buddy te communiceren.
 
Wetnotes
Wetnotes
  • Opschrijven decostops
    Je decostops en de backup plannen worden in het boekje geschreven. Aangezien DIR duikers gebruik maken van standaard gassen zal je op een gegeven moment merken dat je voor dezelfde dieptes, nagenoeg dezelfde deco doet. Je deco-plannen kunnen dus gewoon in je wetnotes blijven staan voor een volgende keer.
 
  • Survey notities
    Tijdens het in kaart brengen van grotten of wrakken worden de aantekeningen nauwkeuring opgeschreven. Het gaat daarbij om o.a. de dieptes en koersen van lijnen en markeringen. Vaak wordt er dan ook een apart survey kompas achter in de wetnotes opgeborgen.

Wetnotes met nylon etui
Wetnotes met nylon etui

 

Details

Het bijbehorende potlood kan in de wetnotes bewaard worden. Het is handig om één of meerdere reserve potloden mee te nemen of een potlood te gebruiken waar je meerdere punten in kan stoppen.

De wetnotes worden bewaard in de rechter pocket van het droogpak. De wetnotes kunnen van een boltsnap worden voorzien zodat ze kunnen worden vastgezet in de pocket.


1 Stap terug Scooter Terug naar Technisch Duiken Terug naar Technisch Duiken

 
Print deze pagina
Print deze
pagina