DIR presentatie

Op 15 april 2004 hebben Ward Quaghebeur en Robert Leenen voor NOB club Duikteam Hoeksche Waard uit 's-Gravendeel een presentatie gehouden over DIR. Peter Andeweg was namens zijn club de organisator en dit is zijn verslag:Donderdag 15 april was het dan zo ver, Robert en Ward kwamen bij Duikteam Hoeksche Waard een presentatie geven over Doing It Right duiken. Veel echte DIR duikers waren er niet (4 in wording) maar met 15 man/ vrouw was het een prima opkomst. Om 20:15 arriveerden Robert en Ward met een auto volgeladen met materiaal waaronder een opgetuigde dubbelset, vinnen, lamp, stage, scooter en DUI droogpak.

Nadat ze zich voorgesteld hadden begon Robert met een inleiding over het doel en inhoud van de avond. De presentatie bestond uit een paar onderdelen, het ontstaan van het DIR systeem, het materiaal, de mindset, teamwork en een video waarin diverse technieken gedemonstreerd werden.

De zaal moest even een beetje op gang komen, maar nadat de kop er eenmaal af was kwamen de vragen en kwam er een wisselspraak over verschillende zaken. Vooral bij het onderdeel materiaal kwamen leuke opmerkingen en vragen naar boven. Leuk om op te merken was dat er zo af en toe geluidjes uit de zaal kwamen van, "Oh, dat moet ik onthouden" en "Hé, dat moet ik bij mijn eigen uitrusting ook zo gaan doen!".


Presentatie over technisch duiken en DIR Presentatie over technisch duiken en DIR Presentatie over technisch duiken en DIR Presentatie over technisch duiken en DIR
Presentatie over technisch duiken en DIR Presentatie over technisch duiken en DIR Presentatie over technisch duiken en DIR Presentatie over technisch duiken en DIR


Zoals al vaker besproken kwam ook hier de vraag weer hoe het zat met de keereigenschappen van de wing. Dit werd door beide heren duidelijk werd uitgelegd; waar het op neer komt is dat een wing die niet bezit. Een wing is ontworpen voor gebruik onderwater en niet voor bovenwater. De meeste normale trimvesten hebben ook geen keereigenschappen.

Als laatste werd de film Een impressie - DIR duiken in Nederland vertoond, waar ook zeer geïnteresseerd naar werd gekeken.

De aanwezigen waren allemaal heel enthousiast en hebben er zeker veel van opgestoken. Namens de aanwezigen: Ward en Robert hartelijk bedankt voor de informatieve en leuke avond.

Peter Andeweg


Terug naar Evenementen Terug naar Evenementen
Print deze pagina
Print deze
pagina